Keresés ebben a blogban

2010. november 15., hétfő

Sült oldalas káposztás rétessel


Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg oldalas
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál köménymag
4 evőkanál olaj
A káposztás réteshez:
80 dkg fejes káposzta
4 ek. olaj
2 dkg cukor
1 csomag réteslap (4 lapos)
Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, bedörzsöljük sóval és köménymaggal. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Tepsibe szórjuk a hagymát, a fokhagymát, rátesszük az oldalast, meglocsoljuk az olajjal és 1-2 dl vízzel. A sütőben, gyakori locsolgatás mellett addig sütjük, míg a csontot simán meg lehet forgatni a húsban. A vizet néha pótoljuk. Amikor megsült, kivesszük, kicsit pihentetjük, majd szeleteljük.
Káposztás rétes
A káposztát megtisztítjuk, durvára lereszeljük. Besózzuk, és 20 percig pihentetjük, utána kinyomkodjuk. Felforrósítjuk az olajat, és a cukrot karamellizáljuk rajta. Rátesszük a káposztát, sózzuk, borsozzuk, és kevés vizet aláöntve, lefedve 30 percig pároljuk. A réteslapokat kiterítjük, rászórjuk káposztát, feltekerjük, és tepsire téve (akár az oldalas mellett is) 25-30 perc alatt megsütjük. Amikor szép piros kivesszük, és felszeleteljük.
Az oldalast saját szaftjával meglocsolva, a rétessel tálaljuk. Ízlés szerint párolt zöldségeket is kínálhatunk még hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése