Keresés ebben a blogban

2010. november 29., hétfő

Habkarika


Hozzávalók:
4 db tojásfehérje, 36 dkg porcukor, színes és fekete szórócukor

Elkészítés:
A sütőt 50 fokra előmelegítjük, két tepsit sütőpapírral kibélelünk. A fele porcukrot 80 ml vízzel odatesszük főni, néha megkeverjük. Közben elkezdjük felverni a tojásfehérjéket, a maradék porcukrot apránként adagolva. A cukorszirupot addig főzzük, amíg nagy buborékok képződnek rajta és sűrű, folyós lesz. Ekkor vékony sugárban hozzácsurgatjuk a fehérjékhez, és - már gőz fölött - tovább verjük, amíg borotvahab keménységű lesz. Csillagcsöves nyomózsákból emeletes karikákat nyomunk a sütőlemezre, a tetejüket megszórjuk a szórócukrokkal. Ekkor betesszük a sütőbe, a  sütő ajtaját egy fakanállal kitámasztjuk,

és 50 fokon szárítjuk 2 órán át. Ekkor elzárjuk, a sütőben hagyjuk kihűlni..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése