- Hozzávalók :
- 12,5 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
½ cs. sütőpor
4 tojás
2 ek. rum
2-3 banán
aszalt gyümölcsök ízlés szerint
- Elkészítés :
A banánt megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásokat egyenként dolgozzuk bele a tésztába.Apránként hozzáadjuk a lisztet és a rumot, majd belekeverjük a banánt és az aszalt gyümölcsöket is.Kivajazott őzgerinc formába töltjük és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük.Néhány percig hagyjuk a formában hűlni, majd rácsra borítjuk és megvárjuk, míg teljesen kihűl.A tetejét porcukorral meghintve szeletekre vágva tálaljuk.
Keresés ebben a blogban
2010. november 27., szombat
Banános gyümölcskenyér
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése