Keresés ebben a blogban

2010. november 27., szombat

Banános gyümölcskenyér

  • Hozzávalók :
  • 12,5 dkg vaj vagy margarin
    15 dkg porcukor
    1 cs. vaníliás cukor
    10 dkg liszt
    5 dkg étkezési keményítő
    ½ cs. sütőpor
    4 tojás
    2 ek. rum
    2-3 banán
    aszalt gyümölcsök ízlés szerint
  • Elkészítés :

    A banánt megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.
    A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásokat egyenként dolgozzuk bele a tésztába.
    Apránként hozzáadjuk a lisztet és a rumot, majd belekeverjük a banánt és az aszalt gyümölcsöket is.
    Kivajazott őzgerinc formába töltjük és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük.
    Néhány percig hagyjuk a formában hűlni, majd rácsra borítjuk és megvárjuk, míg teljesen kihűl.
    A tetejét porcukorral meghintve szeletekre vágva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése