Hozzávalók:
1 citrom leve
1 kiskanál őrölt gyömbér
1 kiskanál fahéj
20 dkg egész mandula
Elkészítés:
A birsalmákat megpucolom, kicsumázom éles késsel, darabokra vágom, majd a darabokat zöldségreszelőn áttolom. Egy edénybe beleteszem a reszelt almát és minden hozzávalót (a mandula kivételével), majd közepes lángon 40 percig főzöm. A mandulát forró vízbenpár percig állni hagyom, majd hideg vízzel lehűtöm, így könnyen leválasztható a héja. A tűzről leveszem az almás keveréket, botmixerrel pépesítem, a mandulát
most már belekeverhetem, és visszateszem a tűzre, de már csak egyet szusszantok rajtan állandó kevergetés mellett. Hőálló tálat vagy őzgerincformát fóliával kibélelek, beleöntöm a gyümölcspépet, elsimítom a tetejét, és hűlni, szikkadni hagyom jó pár napig, hűvös helyre (erkélyre) téve, konyharuhával letakarva. Csak ezután borítom ki, fóliába csomagolom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése