Hozzávalók:
20 dkg Liga margarin, 6 dkg porcukor, 8 tojás, 15 dkg kristálycukor, 20 dkg darált mák, 20 dkg darált dió, magozott meggy, só, fahéj, vaníliás cukor
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és a kuglófsütőt kikenjük margarinnal. A porcukrot krémesre keverjük a puha margarinnal, a csomag vaníliás cukorral, pici fahéjjal és egy csipet sóval. Ezután a krémbe keverjük a 8 tojássárgáját. A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd felét a masszába keverjük. Ezután fakanállal hozzáadjuk a diót, a mákot, alaposan eldolgozzuk, majd meggydarabokat keverünk bele, és végül jöhet a maradék hab is.
Kuglófformába öntjük, az előmelegített sütőbe tesszük, aminek a hőfokát 170 fokra visszavesszük. A sütési idő kb. 1 óra.
Kuglófformába öntjük, az előmelegített sütőbe tesszük, aminek a hőfokát 170 fokra visszavesszük. A sütési idő kb. 1 óra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése