Keresés ebben a blogban

2010. november 18., csütörtök

Csirkecombok zöldségágyon római tálban


Hozzávalók:
50 dkg burgonya
15 dkg gomba
4 csirkecomb
2 sárgarépa
2 fehérrépa
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
olaj
bors
A római tálat áztasd be hideg vízbe legalább egy órára. A krumplit alaposan mosd meg, és héjával együtt főzd meg sós vízben. A csirkecombokat sózd, borsozd ízlésed szerint, és forró olajban süsd meg.
A krumplit főzés után hámozd meg, majd a gombával és a répákkal együtt karikázd fel. Rétegezd a tál aljára, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Helyezd a húsokat a zöldségágyra, és szórd a tetejére a vöröshagymát, valamint a zúzott fokhagymát. Fedd le a tálat, és tedd be a hideg sütőbe. Nagyjából 200 fokon, 40 perc alatt párold meg a húst. Ezután vedd le a fedőt, és még 20 percet süsd, hogy megpiruljon. A zöldségekkel tálald.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése