Keresés ebben a blogban

2010. november 15., hétfő

Húsgolyók zöldségekkel sütve

Hozzávalók 4 személyre:
1 nagy fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1 piros húsú kaliforniai paprika
2 hegyes erős paprika (ízlés szerint)
40 dkg cukkini
80 dkg darált hús
1 tojás
1 teáskanál szárított oregánó
1 dl olívaolaj
1 rozmaringág
1 konzerv tisztított, darabolt paradicsom (40 dkg)
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, és vastagabb szeletekre vágjuk. A fokhagymát vékonyan felszeleteljük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A húst összekeverjük a tojással, sóval, borssal, oregánóval ízesítjük, és gombócokat formázunk belőle. Egy tepsibe öntjük az olajat, beletesszük a gombócokat, és 10 percre betesszük a sütőbe. A tepsit kivesszük a sütőből, beleszórjuk a zöldségeket, mellé tesszük a rozmaringágat és az erős paprikát. Öntünk rá 1 dl vizet, és a paradicsom konzervet is köré öntjük. Visszatesszük a sütőbe, 25 perc alatt összesütjük, utána tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése