Keresés ebben a blogban

2010. november 13., szombat

Kukoricatorta

Hozzávalók:

 
1/2 kg kukoricadara
2 liter víz
1 citrom héja
1 tk. só
felkarikázott gyümölcsök (ananász, alma, meggy stb.)
1 csésze datolya
1/2 csésze víz

dió

1/2 kg kukoricadarát beleöntünk 2 liter vízbe ,hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a sót. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett felfőzzük, kb. háromszorosára dagad ! Magas falú forma (jénai tál, tortaforma, stb.) aljára lerakunk szépen felkarikázott gyümölcsöket, és a főtt kukoricadara felét rásimítjuk. 1 csésze datolyát krémesre turmixolunk 1/2 csésze vízzel, és a kukoricadarára simítjuk, rászórunk durvára vágott diót, és annak tetejére a kukoricadara másik felét öntjük. Kihűtjük, és tálaláskor a formából kiborítjuk a gyümölcsös kukoricadarát. Mutatós desszertet kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése