Keresés ebben a blogban

2010. november 11., csütörtök

Sárgaborsó főzelék

 Hozzávalók:
50 dkg sárgaborsó
2 db közepes krumpli nyersen reszelve
3 gerezd fokhagyma
2 szál zellerlevél /összekötve/
zöldpaprika félbevágva
só, bors ízlés szerint
A rántáshoz:
2 evőkanál olaj
2 csapott evőkanál liszt
Elkészítés:
A sárgaborsót éjszakára beáztatjuk. Főzés előtt leszűrjük, átmossuk, és a préselt fokhagymával, a zellerlevéllel, sóval, borssal és a reszelt krumplival kb. 1,5-2 liter vízben odatesszük főni, nagyon-nagyon kicsi lángon, mert kifuthat. A fakanalat jobb, ha benne hagyjuk, mert a mellette eltávozó gőz kevésbé engedi kifutni. Ilyen lassú tűzön kb. 1,5 óráig főzzük.
A krumpli teljesen szét fő benne- tehát sűrít, ezért nagyon kicsi rántás készítünk. A meghűlt rántásra teszünk a főzelékből, és berántjuk. Összefőzzük, ha kell, ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése