Hozzávalók 4 személyre :
10 dkg rizs
45 dkg fejes káposzta
2 citrom
2 tojássárgája
só
bors
friss kapor
Felforraljuk a levest, beleszórjuk és körülbelül 15 percig főzzük benne a rizst. Közben megtisztítjuk a káposztát, kivágjuk a torzsáját , majd vékony csíkokra vágjuk a leveleket. Körülbelül 12 perc múlva beletesszük a levesbe, és még 3 percig roppanósra főzzük az egészet. Félbevágjuk a citromokat, kipréseljük a levüket, majd kézi habverővel belekeverjük a tojások sárgáját. Végül a forró levesből 2 dl- t állandó keverés mellett beleöntünk a tojásos keverékbe. Azután folyamatosan kevergetve visszaöntjük a fazékba, de ne forraljuk fel,mert összefut a tojás. Végül a levest sóval, borssal és kaporral fűszerezzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése