Keresés ebben a blogban

2010. november 13., szombat

Citromos káposztaleves


Hozzávalók 4 személyre :
1 liter tyúkhúsleves  ( kockából )
10 dkg rizs
45 dkg fejes káposzta
2 citrom
2 tojássárgája
bors
friss kapor
Felforraljuk a levest, beleszórjuk és körülbelül 15 percig főzzük benne a rizst. Közben megtisztítjuk a káposztát, kivágjuk a torzsáját , majd vékony csíkokra vágjuk a leveleket. Körülbelül 12 perc múlva beletesszük a levesbe, és még 3 percig roppanósra főzzük az egészet. Félbevágjuk a citromokat, kipréseljük a levüket, majd kézi habverővel belekeverjük a tojások sárgáját. Végül a forró levesből 2 dl- t állandó keverés mellett beleöntünk a tojásos keverékbe. Azután folyamatosan kevergetve visszaöntjük a fazékba, de ne forraljuk fel,mert összefut a tojás. Végül a levest sóval, borssal és kaporral fűszerezzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése