Keresés ebben a blogban

2010. november 29., hétfő

Alap szaloncukor recept

Hozzávalók

50 dkg cukor
10 evőkanál víz
kakaó vagy étcsokoládé
Liga margarin

Elkészítés:
Egy edénybe öntjük a fél kiló fehér vagy barna cukrot, hozzáteszünk 10 evőkanál vizet. Folyamatosan kevergetve forrástól 8 percig főzzük. A hatodik percben egy kanál masszát tányérra teszünk és eldörzsöljük. Ha sűrűsödik és keményedik, a cukor elkészült.
Levesszük a tűzről és ízesítjük. Az ízesítés történhet 10 deka étcsoki és 5 deka margarin vízgőz fölött összeolvasztott keverékével, 10 deka kókuszreszelékkel vagy fahéjjal, dióval, darált mazsolával, datolyával, pisztáciával.
Az elkészült masszát nedves kézzel rúddá sodorjuk. Ha lehet, porcelántálat vagy műanyag vágódeszkát használjunk. Mielőtt teljesen kihűl, tetszés szerinti darabokra vágjuk. Olvasztott csokoládéval bevonjuk, és a teljes kihűlés után színes papírba csomagoljuk. Fogunkat összeszorítva megpróbálunk kitartani karácsonyig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése