Keresés ebben a blogban

2010. november 29., hétfő

Narancsos kuglóf

Hozzávalók:

6 tojás, 35 dkg Liga margarin, 20 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 35 dkg liszt, 2 narancs reszelt héja, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg porcukor, 1 narancs és fél citrom leve, margarin, zsemlemorzsa a forma kikenéséhez

Elkészítés:
Robotgéppel a margarint habosra keverjük a cukorral, majd egyenként belekeverjük a tojásokat, a lereszelt narancs- és citromhéjat. Ezután kézzel óvatosan belekeverjük a sütőport és a lisztet.
Lassú tűzön kb. 50 perc alatt megsütjük. A porcukorban feloldjuk a narancs és citrom levét. Ezt a levet ecsettel vagy kenőtollal a még meleg kuglófba itatjuk.
Hidegen szeleteljük. Porcukorral meghinthetjük, de csokimázzal is be lehet vonni.
Ez a mennyiség 2 db őzgerinc formába (normál méretű) elegendő, de lehet kuglóf formában is sütni, vérnarancsból készítve még mutatósabb. Isteni finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése