Keresés ebben a blogban

2010. november 13., szombat

Sertéssült szőlővel

 Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb (fehérpecsenye) egyben
2 kg muskotályos szőlő
2-3 zsályalevél
2 dl száraz fehérbor
olaj,
só,
őrölt bors,
vaj
Elkészítés:
A húst megmossuk, megtöröljük, megkötözzük, bedörzsöljük a sóval, valamint az apróra vágott zsályalevéllel, és a borssal. Megkenjük olajjal, és legalább 12 órán keresztül állni hagyjuk. Egy mélyebb tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a húst, majd nagy lángon, hirtelen minden oldalát megpirítjuk. Mérsékeljük a tüzet, meglocsoljuk a húst a borral, letakarjuk, majd puhára pároljuk. Levesszük a fedőt, és ha a levét elfövi, apránként beleöntjük a szőlő feléből kisajtolt mustot, és ezzel locsolgatjuk. Hagyjuk, hogy közben a leve besűrűsödjön. Közben a maradék szőlőszemeket vajon megpároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése