Hozzávalók:
4 db kacsacomb
10 dkg kolozsvári szalonna
2 db csípős paprika
50 dkg almakompót
2 fej lilahagyma
libazsír
só
bors
A káposztához:
50 dkg szálas savanyú káposzta
15 dkg magozott aszalt szilva
1 fej lilahagyma
4 db bajor virsli
libazsír
Elkészítés:
A kacsacombokat a húsos felén a csont mellett bevágjuk, majd a bőrébe lyukakat szúrunk. A szalonnát csíkokra vágva és a csípős paprikát felkarikázva belenyomkodjuk a lyukakba. Sózzuk, borsozzuk, majd egy libazsírral kikent öntöttvas tepsibe tesszük. Mellérakjuk a felkarikázott hagymákat és az almakompótot, meglocsoljuk a sörrel. A 200 fokosra előmelegített sütőben készre sütjük. Gyakran nézzünk rá, nehogy odaégjen, ha kívánja, öntsünk még sört alá.
Az aszalt szilvát áztassuk be 1 órára a borba, a lilahagymát vágjuk félbe, a bajor virsliket vágjuk fel 1 centis szeletekre, a savanyú káposztát mossuk át.
Az aszalt szilvát áztassuk be 1 órára a borba, a lilahagymát vágjuk félbe, a bajor virsliket vágjuk fel 1 centis szeletekre, a savanyú káposztát mossuk át.
Kevés libazsíron a hagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a magozott, előzőleg borba áztatott aszalt szilvát, és rádobjuk a bajor virslit. Kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a savanyú káposztát, felöntjük a szilva borával, összepároljuk, lepirítjuk.
A kész kacsacombok mellé tálaljuk a káposztát, burgonyagombócot, vagy knédlit adunk mellé köretnek.
A kész kacsacombok mellé tálaljuk a káposztát, burgonyagombócot, vagy knédlit adunk mellé köretnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése