Keresés ebben a blogban

2010. november 13., szombat

Gesztenyés rolád

Hozzávalók 4 személyre:


3 evőkanál kakaó
1 evőkanál cukor
25 dkg Liga vaj
50 dkg darált keksz

A töltelékhez:
25 dkg gesztenyemassza
5 dkg porcukor
10 dkg Liga vaj


Elkészítés:

A kakaót és a cukrot 3 dl vízzel elkeverjük, felfőzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a vajat , és ezzel a csokoládéöntettel leöntjük a darált kekszet. Alufóliára tesszük. A masszát jól összedolgozzuk, fél cm vastagra kinyújtjuk, és kihűtjük. Elkészítjük a krémet. A gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, hozzákeverjük a porcukrot és a vajat. Vékony rétegben a masszára simítjuk, és a fólia segítségével rúd formájúra feltekerjük. Egy éjszakára a mélyhűtőbe tesszük, szeletelve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése