Hozzávalók 4 személyre:
3 evőkanál kakaó
1 evőkanál cukor
25 dkg Liga margarin
50 dkg darált tejmentes keksz
A töltelékhez:
25 dkg gesztenyemassza
5 dkg porcukor
10 dkg Liga margarin
Elkészítés:
A kakaót és a cukrot 3 dl vízzel elkeverjük, felfőzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a margarint , és ezzel a csokoládéöntettel leöntjük a darált kekszet. Alufóliára tesszük. A masszát jól összedolgozzuk, fél cm vastagra kinyújtjuk, és kihűtjük.
Elkészítjük a krémet. A gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, hozzákeverjük a porcukrot és a margarint. Vékony rétegben a masszára simítjuk, és a fólia segítségével rúd formájúra feltekerjük. Egy éjszakára a mélyhűtőbe tesszük, szeletelve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése