Keresés ebben a blogban

2010. november 26., péntek

Marharagu rókagombával

Hozzávalók 4-6 személyre:

1 kg marhalapocka
50 dkg vöröshagyma
1 teáskanál paradicsompüré
1 darab paradicsom
1 darab TV paprika
só, bors, borsikafű, pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
15 dkg rókagomba
1,5 dl vörösbor
olaj

A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, és rövid ideig tovább pirítjuk. Beletesszük a kockázott paradicsomot és paprikát, megszórjuk pirospaprikával, utána adjuk hozzá a 1,5×1,5 cm-es kockákra vágott marhahúst. Megpirítjuk a húst, sózzuk, majd zúzott fokhagymával és borsikafűvel ízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és addig pároljuk, míg majdnem teljesen puha lesz a hús. Akkor tesszük hozzá az előzőleg forró, sós vízben leforrázott rókagombát (azért érdemes leforrázni, hogy ne keseredjen meg!), és készre pároljuk a marharagut. A főzés legvégén adjuk hozzá a vörösbort, és egyet még forralunk rajta. Köretként kínálhatunk hozzá zsemlegombócot vagy akár galuskát is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése