Keresés ebben a blogban

2010. november 27., szombat

Narancsos kacsa

 Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa

fehér bors
4 narancs
2 ek cukor
1 dl gyenge borecet
1 dl fehérbor
1 ek liszt
1/2 dl pezsgő
olaj
Elkészítés:
A kacsát sóval, borssal bedörzsöljük, forró olajjal megöntözzük, fedő alatt puhára pároljuk, majd forró sütőben pirosra sütjük.
Egy narancsot meghámozunk és a héját nagyon vékonyan felmetéljük. A cukrot egy kis lábaskában aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a megforrósított ecetet, a narancshéjat, két narancs levét, a bort és 5 percig lassan forraljuk. A lisztet elkeverjük kevés vízzel, majd apránként felhígítjuk a narancsos mártással és felforraljuk. Ízesítjük sóval, borssal, pezsgővel.
A közben elkészült kacsa levéről lemerjük a zsírt és a pecsenye levét is a mártásba öntjük.
A kacsát feldarabolva elrendezzük egy előmelegített tálon. A negyedik narancsot hosszában ketté, majd 2-3 milliméter vastag szeletekre vágjuk. Ezekkel a szeletekkel és a meghámozott narancs szétszedett gerezdjeivel körülrakjuk a kacsát. A mártást külön csészében adjuk hozzá.

2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy első olvasód lehetek. Kár, hogy nem mellékeltél fotót. Biztos nem csak finom, hanem guszta is volt.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon örülök,hogy tetszett a recept és első olvasómként üdvözölhetlek. Sajnos a fotózás nekem még nem megy túl jól, de remélem idővel képek is lesznek a receptek mellett.
    Üdv. Venter Anita

    VálaszTörlés