Keresés ebben a blogban

2010. november 26., péntek

Ananászos csirkecurry

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg csirkemell filé
1 darab ananász
1 fej hagyma
1 darab citrom
1 dl húsleves
1 dl kókusztej
1 evőkanál madras currypor (enyhe)
friss korianderzöld ízlés szerint
3 evőkanál napraforgóolaj


Mossuk meg és kockázzuk fel a csirkemellet. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat, enyhén pirítsuk meg benne az apróra vágott hagymát és a curryport. Adjuk hozzá a felkockázott húst, pirítsuk meg, majd öntsük rá a húslevest és a kókusztejet, sózzuk, ha szükséges (a leves sósságától függ). Főzzük, míg a csirke megpuhul, ekkor adjuk hozzá a megpucolt, felkockázott ananászt. Néhány percig főzzük, majd tálaláskor szórjunk rá friss korianderleveleket, és kínáljunk mellé köretnek jázminrizst.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése