Hozzávalók:
20 dkg háztartási keksz ( tejmentes )
20 dkg háztartási keksz ( tejmentes )
5 dkg puha Liga margarin
4 szál rebarbara
4 evőkanál cukor
2 evőkanál rum
1 tojásfehérje
csipetnyi szárított gyömbér
fahéj
A rebarbarát mosd meg és darabold apróra. A cukrot kezd el karamellizálni, és amikor már barnul, szórd bele a rebarbarát. Folyamatosan kevergesd, és ha elkezd kocsonyássá válni, akkor óvatosan add hozzá a rumot. Kevergesd néhány percig, majd vedd le a tűzről. A kekszet törd össze picit, nem baj, ha nagyobb darabok is maradnak benne. Szórj rá pici fahéjat és gyömbért. A margarint olvaszd meg, keverd a kekszhez, végül óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert fehérjét is. A rebarbarás masszát öntsd egy kikent tűzálló tálba, és a tetejére szórd rá a kekszmorzsát. Előmelegített sütőben süsd készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése