Hozzávalók :
4 csésze vékonyra szeletelt alma
1 1/2 csésze rumba áztatott mazsola
2 tk. citromlé
1/2 csésze liszt
1/2 csésze aprított dió, vagy mogyoró
1/3 csésze barnacukor
1/3 csésze zab- vagy rizspehely
1/3 csésze Liga margarin
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A tepsit kikenjük zsiradékkal. Az almát összekeverjük, a mazsolával, a citromlével és az előkészített tepsi aljára terítjük. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a mogyorót, vagy diót és a zab- vagy rizspelyhet. Ezután a margarint adjuk hozzá és jól elkeverjük. A tésztamasszát egyenletesen az almára szórjuk. 190 fokon kb. 45 percig sütjük, amíg az alma puha nem lesz.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A tepsit kikenjük zsiradékkal. Az almát összekeverjük, a mazsolával, a citromlével és az előkészített tepsi aljára terítjük. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a mogyorót, vagy diót és a zab- vagy rizspelyhet. Ezután a margarint adjuk hozzá és jól elkeverjük. A tésztamasszát egyenletesen az almára szórjuk. 190 fokon kb. 45 percig sütjük, amíg az alma puha nem lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése