Keresés ebben a blogban

2010. október 21., csütörtök

Kalács


Hozzávalók:

70 dkg liszt
2 tojás
4 ek. cukor
2 tasak vaníliás cukor
4 dkg élesztő
3-4 ek. Liga vaj
5 dkg mazsola

Az élesztőt 3 dl cukrozott,langyos vízben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a tojással,a vaníliás cukorral,a felolvasztott vajjal,csipet sóval,a mazsolával  és a felfuttatott élesztővel. Jól összedagasztjuk,hólyagosra kidolgozzuk. Fél óráig meleg helyen kelesztjük,majd tetszés szerinti fonattal elkészítve,vajjal kikent tepsibe tesszük.200 °C-ra előmelegített sütőben sütni kezdjük,majd 20 perc múlva megkenjük a tetejét tojássárgájával,és még fél óráig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése