Keresés ebben a blogban

2010. október 26., kedd

Agyagtálban sült zöldséges hús


Hozzávalók :

szalonna
1 kg krumpli
50 dkg cukorborsó
2 db sárgarépa
1 fej hagyma
csirke vagy pulyka feldarabolva
1 hámozott alma
bors
oregánó

Elkészítés:
Az agyagtálat 20 percig vízben áztatjuk. Az alját béleljük szalonnával (ez el is maradhat). Kb. 1 kg krumplit karikára vágunk, összevágjuk a sárgarépát, a hagymát vékonyan felkarikázzuk. A szalonnára a krumplit, borsót, sárgarépát felváltva rakjuk. A hagymát rászórjuk. Soronként lehet ízesíteni. A fűszeres, sózott húst a végén rárakjuk, meglocsoljuk kevés olajjal. Kb. 1-1,5 órát sütjük. Ha a hús teteje piros, megfordítjuk, egy almát cikkekre vágva a húsra tesszünk, és ezt az oldalát is pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése