Hozzávalók :
150 ml víz
2 evők. kakaó
fél citrom reszelt héja
rum aroma
A cukorból és vízből szirupot főzünk, kb. 5 percig forraljuk. Ha langyosra hűlt , összekeverjük a margarinnal, a kakaóval, és a darált dióval. A darált kekszet meglocsoljuk néhány csepp rum aromával, ízesítjük a citrom reszelt héjával, és az egészet a cukros-vajas masszába keverjük. Ha a keverék kihűlt, daráltkeksz-morzsával meghintett pergamenpapírba (sütőpapír, alufólia) csavarva hengert formálunk belőle. Hideg helyen tároljuk. Ha keményre dermedt, félujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
A cukorból és vízből szirupot főzünk, kb. 5 percig forraljuk. Ha langyosra hűlt , összekeverjük a margarinnal, a kakaóval, és a darált dióval. A darált kekszet meglocsoljuk néhány csepp rum aromával, ízesítjük a citrom reszelt héjával, és az egészet a cukros-vajas masszába keverjük. Ha a keverék kihűlt, daráltkeksz-morzsával meghintett pergamenpapírba (sütőpapír, alufólia) csavarva hengert formálunk belőle. Hideg helyen tároljuk. Ha keményre dermedt, félujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
A Detki keksz nem tej mentes?!
VálaszTörlésKöszönöm az észrevételt, Detki helyett a Lidlben kapható Castellót javaslom.
VálaszTörlés