Keresés ebben a blogban

2010. október 27., szerda

Keksztekercs

Hozzávalók :
250 g cukor
150 ml víz
200 g Liga margarin
2 evők. kakaó
100 g darált dió
250 g darált Detki keksz
 fél citrom reszelt héja
 rum aroma

A cukorból és vízből szirupot főzünk, kb. 5 percig forraljuk. Ha langyosra hűlt , összekeverjük a margarinnal, a kakaóval, és a darált dióval. A darált kekszet meglocsoljuk néhány csepp rum aromával, ízesítjük a citrom reszelt héjával, és az egészet a cukros-vajas masszába keverjük. Ha a keverék kihűlt, daráltkeksz-morzsával meghintett pergamenpapírba (sütőpapír, alufólia) csavarva hengert formálunk belőle. Hideg helyen tároljuk. Ha keményre dermedt, félujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése