Keresés ebben a blogban

2010. október 26., kedd

Sütőtökös-almás lepény

Hozzávalók:
6 tojás
8 evőkanál kristálycukor
5 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
3 evőkanál sült sütőtök
1 csomag sütőpor
6 evőkanál liszt
2 db alma
margarin
liszt
porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:
A sütőtököt megsütjük, pürésítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat a cukorral, a puha margarinnal fehéredésig keverjük. Ezután hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a kihűtött sütőtökpürét. Fakanállal összekeverjük, rászórjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk. Egy tepsit kikenünk margarinnal, beszórjuk liszttel, és beleöntjük a habos sütőtökös tésztát. Az almát vékony szeletekre vágjuk, és egymást kicsit fedve a tésztára tesszük. 180 fokos sütőben pirosra sütjük. Kockákra vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése