Keresés ebben a blogban

2010. október 20., szerda

Gombás –tojásos lecsó


Hozzávalók:

hagyma
paprika
paradicsom
gomba
fokhagyma
tojás
bors
őrölt  kömény
ízlés szerint:
kolbász
virsli
füstölt szalonna

Elkészítés:

Mindent felvagdalunk ízlés szerint kockára, karikára vagy szeletekre. Ha szalonnát használunk,akkor először
 azt pirítjuk le, ha  nem, akkor olajat forrósítunk. Rádobjuk a hagymát, üvegesre sütögetjük. Rádobjuk a paprikát, azt is megpároljuk, sütjük. Van, aki ropogósabban szereti, annak célszerű nagy lángon készíteni, rövid ideig. Aki viszont puhára párolva enné, az kisebb hőfokon készítse, hosszabb ideig, akár fedő alatt. Ha késznek gondoljuk a paprikát, akkor rádobjuk a paradicsomot, a gombát, a fokhagymát, (ízlés szerint a kolbászt, virslit). Sózzuk, borsozzuk, köményt szórunk rá.  Együtt készre főzzük, majd beleütjük a tojást.
Folyamatosan kevergetjük a tojások megszilárdulásig, majd friss kenyérrel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése