Keresés ebben a blogban

2010. október 27., szerda

Francia almatorta


Hozzávalók
a tésztához:
4 dl (kb. 26 dkg) finomliszt
12,5 dkg Liga vaj
fél mokkáskanál só
0,5 dl hideg víz
a töltelékhez:
75-80 dkg alma
1 citrom leve
4 evőkanál (kb. 10 dkg) cukor
5 dkg Liga vaj
a forma kikenéséhez:
2 dkg vaj
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, megsózzuk, majd a vízzel összegyúrjuk. Folpackba csomagolva 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Az almát 3 milliméter vastagon fölszeleteljük. A tésztát egy kivajazott, 26 centi átmérőjű, alacsony tortaformába simítjuk úgy, hogy pereme is legyen (a legegyszerűbb kézzel belenyomkodni). Utána az almát körben rárakjuk úgy, hogy a szeletek félig takarják egymást. A citrom levével megöntözzük, majd a cukorral megszórjuk. Az olvasztott margarinnal meglocsoljuk, végül előmelegített sütőben (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) kb. 30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése