Hozzávalók
a tésztához:
a tésztához:
12,5 dkg Liga margarin
fél kávéskanál só
0,5 dl hideg víz
a töltelékhez:
75-80 dkg alma
1 citrom leve
10 dkg cukor
5 dkg Liga margarin
a forma kikenéséhez:
2 dkg margarin
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, megsózzuk, majd a vízzel összegyúrjuk. Folpackba csomagolva 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Az almát3 milliméter vastagon fölszeleteljük. A tésztát egy kivajazott, 26 centi átmérőjű, alacsony tortaformába simítjuk úgy, hogy pereme is legyen. Utána az almát körben rárakjuk úgy, hogy a szeletek félig takarják egymást. A citrom levével megöntözzük, majd a cukorral megszórjuk. Az olvasztott margarinnal meglocsoljuk, végül előmelegített sütőben (220 °C ; légkeveréses sütőben 200 °C ) kb. 30 percig sütjük.
1 citrom leve
10 dkg cukor
5 dkg Liga margarin
a forma kikenéséhez:
2 dkg margarin
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, megsózzuk, majd a vízzel összegyúrjuk. Folpackba csomagolva 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Az almát
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése