Keresés ebben a blogban

2010. október 22., péntek

Bögrés-almás sütemény

Hozzávalók :
1 kg alma
6 tojás
2 bögre cukor
2 bögre liszt
3/4 bögre olaj
1 csomag sütőpor
fahéj  ízlés szerint
Liga margarin és zsemlemorzsa a tepsihez

Elkészítés:
Az almát meghámozom, vastagabb szeletekre vágom, és a kikent, morzsázott, közepes méretű tepsibe rakom. Megszórom ízlés szerinti fahéjjal. A tojásokat a cukorral habosra keverem, beleöntöm az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Ismét jól összekeverem, és az almára öntöm. 180 fokon lassan sütöm. Ha a teteje kezdene nagyon megpirulni, akkor sütőpapírral letakarom, míg készre sül a tészta. Tűpróbával ellenőrzöm, megsült-e. Ha kihűlt, felszeletelem, és úgy teszem tálcára, hogy az alma legyen felül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése