Keresés ebben a blogban

2010. október 21., csütörtök

Bukta


Hozzávalók:

50 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
3 dl langyos víz
6 dkg olvasztott Liga vaj
5 dkg porcukor
csipetnyi só
a töltéshez :
lekvár vagy kakaó

A lisztet egy tálba tesszük,a közepébe mélyedést készítünk,és abba öntjük a többi hozzávalót. Fakanállal jól kidolgozzuk. Langyos helyen egy óráig kelesztjük. Lisztezett deszkára kiborítjuk,gyengén átgyúrjuk,1 cm vastagra kinyújtjuk,8-10 cm-es négyszögekre vágjuk,közepébe gyümölcsízt,vagy cukrozott kakaóport teszünk és összecsavarjuk. Ezeket étolajjal kikent tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük,tetejét olajjal megkenjük,fél óráig kelesztjük és közepesen forró sütőben sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése