Keresés ebben a blogban

2010. október 20., szerda

Csirkecomb zöldborsós burgonyaágyon


Hozzávalók:

6 db alsó csirkecomb
görög fűszerkeverék
3-4 gerezd foghagyma
30 dkg zöldborsó
1,5 kg burgonya
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj

Elkészítés:

A csirkecombokat kicsontozzuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. A görög fűszerkeverékkel és a zúzott foghagymákkal jól bedörzsöljük.
A burgonyát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, majd egy mély tűzálló tálba tesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, felkarikázzuk, és ezt is a burgonyára tesszük a zöldborsóval együtt. Sózzuk, összekeverjük.
A húsokat forró olajon elősütjük (2-3 perc) mindkét oldalán, majd ráhelyezzük a zöldségekre, és az olajat (amiben a hús sült) rálocsoljuk.
Alufóliával vagy a tál tetejével letakarjuk, és készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése