Hozzávalók:
50 dkg busafilé
2 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
1 evőkanál vágott petrezselyem
1 póréhagyma
1 paradicsom
10 dkg savanyú uborka
1 evőkanál kapribogyó
A panírozáshoz :
liszt, tojás, zsemlemorzsa
A sütéshez :
olaj
A halat leöblítjük és kétujjnyi szeletekre vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk, elkeverjük a citromlével, a petrezselyemmel, és bedörzsöljük vele a halszeleteket. Félretesszük kb. 2 órára. Közben a póréhagymát, a paradicsomot, az uborkát megtisztítjuk,gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Amikor a halat jól átjárta a pác, bepanírozzuk és bő olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedjük a halszeleteket. A zöldségeket megsózzuk, belekeverjük a kapribogyót, az olívaolajat és megborsozzuk. A salátát 15 percig állni hagyjuk, majd tálalunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése