Keresés ebben a blogban

2011. május 3., kedd

Fahéjas csiga élesztő nélkül

Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg Liga margarin
1 csomag sütőpor
1 doboz szójajoghurt
3 tojás
fahéj

A lisztet keverd össze a sütőporral, majd dolgozd össze a margarin felével, 10 deka cukorral és két tojás sárgájával, illetve annyi szójajoghurttal, hogy gyúrható tésztát kapj.
Vékony téglalapra nyújtsd ki a tésztát.
Az őrölt fahéjat keverd el a maradék margarinnal, cukorral és a tojásfehérjével.
Kend meg vele a kinyújtott tésztát.
Tekerd össze a tésztát, és vágd két centi vastagságú szeletekre.
Tedd őket egy kivajazott-kilisztezett tepsibe, majd egy felvert tojással kend meg a tetejüket.
180 fokon süsd meg őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése