Keresés ebben a blogban

2011. április 18., hétfő

Csirkés-póréhagymás tekercsek

Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók (20 falathoz):

1 evőkanál olívaolaj
1 szál sárgarépa
2 szál póréhagyma
fél kiló darált csirkehús
2 lap mélyhűtött leveles tészta
1 tojás
1-2 kávéskanál mák
2 evőkanál aprított metélőhagyma

A felkarikázott póréhagyma fehér részét forró olajban párold puhára. Szedd ki, gyúrd hozzá a darált húst, a lereszelt sárgarépát és a snidlinget. Sózd, borsozd. A két tésztalapot hosszában felezd el. Oszd el a lapokon a húsos keveréket (az egyik szélükön maradjon üresen egy 3 centis csík). Csavard fel a töltött tésztákat hengeresre, az üres részt kend meg vízzel és nyomd a tészta másik felére. Vágd a tekercseket öt részre. Tedd sütőpapírral bélelt sütőlapokra, kend meg őket enyhén felvert tojással és hintsd meg mákkal. 200 fokon 30–35 percig süsd.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése