Keresés ebben a blogban

2011. április 8., péntek

Gyors almatorta

Hozzávalók:

2 nagy alma
2 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
8 dkg Liga margarin

A tortaformát kend ki  margarinnal, a maradék margarint kis lángon olvaszd meg, majd hűtsd ki. A meghámozott almáknak vájd ki a magházát, és a húsukat nagyon vékonyan szeleteld fel.
A tojássárgákat a cukorral keverd fehéredésig, a tojásfehérjéket pedig verd habbá. A tojássárgájához keverj 5 dkg lisztet, a kihűlt, de puha margarint és a tojásfehérjehab egyharmadát.
Végül óvatosan forgasd bele a maradék lisztet és tojáshabot is. A masszát simítsd a formába, óvatosan nyomkodd a tetejére az almaszeleteket, és meleg sütőben süsd meg. Öt percig hagyd állni, mielőtt kivennéd a formából. Langyosan kínáld.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése