Keresés ebben a blogban

2011. május 15., vasárnap

" A legjobb tejmentes sütemények "- Zabpelyhes keksz

Zabpelyhes keksz

12 dkg liszt
6 dkg cukor
5 dkg zabpehely
10 dkg kókuszreszelék
1 tk szódabikarbóna
csipet só
16 dkg olvasztott Liga margarin
2 ek meleg víz
1 ek méz

Összekeverjük egy tálban a lisztet, cukrot, zabpelyhet, kókuszreszeléket, a szódabikarbónát és a csipet sót. Folyamatos keverés közben hozzáadjuk az olvasztott vajat, a meleg vizet és a mézet. Miután összeállt a tészta, teáskanállal kekszeket formázunk, és kivajazott vagy sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, egymástól 2-3 cm távolságra. Előmelegített sütőben 150 fokon 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Utána rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése