Keresés ebben a blogban

2011. május 23., hétfő

Avokádókrém


Hozzávalók:

2 avokádó
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 ek. majonéz
1 citrom
1 csokor petrezselyem
2 ek. só
egy kávéskanál őrölt feketebors
3 paradicsom
2 ek. olívaolaj

Elkészítés:

1.  Félbevágjuk az avokádókat, kivesszük a magját és kikaparjuk a belsejét, összeturmixoljuk és beleöntjük egy nagyobb tálba.
2. A paradicsomokat megmossuk, kockára vágjuk és hozzáadjuk az avokádóhoz.
3. Fölvágjuk kis kockára a vöröshagymát, amit szintén hozzáadunk a keverékhez, majd belezúzzuk a 3 gerezd fokhagymát.
4. Fűszerezzük a masszát, sóval és borssal, valamint hozzáadjuk a citrom levét, a majonézt és az olívaolajat.
5. Fél csokor petrezselymet megmosunk és apróra vágunk, és hozzáadjuk a krémhez.
6. Pirítóssal tálaljuk, tetején egy kis petrezselyemlevélkével!

Kovács Luca receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése