Meggyes-almás sütemény
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
3 db nagyobb alma
fél üveg meggybefőtt
tetejére porcukor
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Az almát lereszeljük, a margarint megolvasztjuk és összedolgozzuk a masszát. A növényi tejet lassan adagolva normál állagú tésztát keverünk a hozzávalókból. Egy normál méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk és belekanalazzuk a tésztát. A meggybefőtt levét leszűrjük és a meggyszemeket belenyomkodjuk a masszába.Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Porcukorral megszórva, frissen tálaljuk.
Szia!
VálaszTörlésMegmondanád mekkora egy normál tepsi? :)
Köszönöm!
Szia!
Törlés38x45 cm.
Anita