Hozzávalók 4 személyre :
1 db 2 kg -os biocsirke
tengeri só, frissen őrölt fekete bors
2 kg burgonya, hámozva
1 nagy citrom
2 egész fej gerezdekre szedett fokhagyma
egy marék friss kakukkfű
olívaolaj
egy marék friss rozmaringlevél
10 vékony szelet húsos füstölt szalonna
Kívül-belül alaposan dörzsöld be a csirkét sóval és borssal. Melegísd elő a sütőt 190 fokra ( gázsütőnél 5 -ös fokozat ). Forralj fel egy nagy fazék vizet, sózd meg. Vágd a burgonyát golflabda méretű darabokra, tedd a forró vízbe a citrommal,meg a fokhagymagerezdekkel együtt, és főzd 12 percig , majd szűrd le. Amíg a citrom még meleg, óvatosan döfködd meg jó néhányszor. A csirkét dörzsöld be olívaolajjal, dugd a hasüregébe a fokhagymagerezdeket,a citromot meg a kakukkfüvet,aztán helyezd egy tepsibe, és süsd 45 percig. Utána tedd át egy tálra. A belőle kisült finom zsírok ott maradnak a tepsiben, ebbe borísd bele a krumplit a rozmaringlevelekkel együtt. Rázogasd össze, aztán a közepén alakíts ki helyet a csirkének. A szalonnacsíkokat fektesd a csirke mellére, majd tedd vissza a sütőbe további 45 percre.
Kedves Anita!
VálaszTörlésMa láttam meg a blogodat a gasztro.blog.hu gyűjtőoldalon. Nagyon hasznosnak találom, a receptleírások is nagyon jók. Köszönettel veszem az érintettek nevében!
Zsuzsanna