Keresés ebben a blogban

2011. január 18., kedd

Fahéjas tekercs

Hozzávalók :
20 dkg rétesliszt
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
2 dkg élesztő
10 dkg Liga vaj
10 dkg szőlőcukor
2,5 dl víz
csipet só
fahéj
olaj

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben. A lisztet összegyúrjuk a vajjal, 4 dkg szőlőcukorral, a felfuttatott élesztővel, majd fél óráig langyos helyen pihentetjük. Vékonyra kinyújtjuk,megkenjük olajjal, megszórjuk fahéjjal és a maradék szőlőcukorral. A tésztát ezután henger alakúra felcsavarjuk, és 2 cm átmérőjű karikákat vágunk ki belőle. Kiolajozott,kilisztezett tepsibe helyezve,előmelegített sütőben 30 - 40 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése