Hozzávalók :
10 dkg kókusztejpor (bioboltban kapható, kb. 250,-Ft)
4 ek. cukor
2 púpozott ek. cukrozatlan kakaó
1 vaníliás cukor
4 dkg Liga margarin
4 ek. víz
A vizet és a cukrokat sziruppá főzöm, ha már egy kicsit sűrűsödik, beleteszem a margarint és egy kicsit még lassú tűzön forralom.
Egy edényben elkeverem a kókusztejport a kakaóval. A szirup alatt elzárom a gázt, beledolgozom a kakaós kókusztejport, és jól elkeverem.
Mivel nagyon gyorsan dermed ez a sűrű massza, meglehetősen gyorsan kell vele dolgozni. Ha nagyjából homogén, akkor egy folpackkal letakart tálcára öntöm és elterítem. Ha nem akar szépen elterülni teszek rá még egy folpack darabot és így a kezemmel szétsimítgatom. Kb. 3-4 mm vastag "csokit" kell kapnunk. Hűtőbe teszem és hagyom teljesen megdermedni. Amikor kemény, kis kockákra vágom (mint az igazi csokinál) és egy jól záródó műanyag edényben, hűtőben tárolom.
A 2011.január 7-ei recepteket Jutka ( valik21 ) küldte, amiért nagyon hálás vagyok neki és ezúton is szeretném megköszönni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése