Nos, most nem kimondottan esősek a napok, de ez a recept most nagyon idekívánkozik a többi dobozos sütirecept mellé. Ezen is változtattam egy kicsit, de szerintem nagyon fontos, hogy amit eszünk nemcsak finom, hanem minél egészségesebb is legyen.
A mandula igen nagy mennyiségben tartalmaz fehérjét, B-vitamint, valamint cinket, vasat, kalciumot és magnéziumot. A teljes kiőrlésű lisztnek magas a rosttartalma, cink, magnézium, B6 és E-vitamin van benne.
Hozzávalók :
175 g puha tejmentes margarin
150 g barna cukor
2 tojás
negyed teáskanál mandulaesszencia
300 g liszt
50 g teljes kiőrlésű liszt
50 g őrölt mandula
1 teáskanál sütőpor
1 pici só
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Keverjük habosra a margarint és a cukrot, majd verjük hozzá a tojásokat és a mandulaesszenciát. Egy másik tálban keverjük össze a kétfajta lisztet az őrölt mandulával, a sütőporral és a pici sóval. Kevergetve adjuk fokozatosan a száraz hozzávalókat a vajas-tojásos egyveleghez. Nyújtás után szaggassuk ki a süteményeket, és 12 perc alatt süssük készre. Ha kihűltek a sütik, cukormázzal, apró
cukrokkal díszíthetjük még, a gyerekek nagyon szeretnek elszórakozni vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése