Keresés ebben a blogban

2012. január 26., csütörtök

Kekszek - sütik tartalékba

Stahl Judit szakácskönyvében olvastam, hogy azt szereti, ha mindig van sütije otthon a sütisdobozban, amivel magukat és a váratlan vendégeket is kényeztethetik. Erről eszembe jutott, hogy ez az allergiások számára több szempontból is jó ötlet : hiszen a házi süti mégiscsak finomabb, mint a bolti és olyan jó majszolgatni tízóraira, uzsonnára, el lehet vinni nagyobb sétákra, kirándulásokra, és akár vendégségbe ( leginkább olyan helyre, ahol nincsenek felkészülve a diétánkra ) is. Ha van jó receptetek, küldjétek el ! Most jöjjenek azok a receptek, amiket én találtam.

Először is jöjjön Stahl Judit csokis tallérja, természetesen tejmentessé varázsolva :

Hozzávalók :

15 dkg liszt
1 evők. natúr kakaópor
fél teáskanál. szódabikarbóna
negyed teáskanál őrölt fahéj
10 dkg apróra vágott étcsokoládé
10 dkg Liga vaj vagy más tejmentes margarin
15 dkg cukor
1 tojás

Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra, és egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A száraz hozzávalókat, a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát , a fahéjat és az étcsokoládét összevegyítjük. Egy másik tálban robotgéppel összekeverjük a tejmentes margarint a cukorral és a tojással. Egy fakanállal összedolgozzuk a száraz és nedves hozzávalókat. Kézzel golyókat formálunk és négy centi átmérőjű, és fél centi vastag sütiket lapogatunk belőlük. 12-13 perc alatt megsütjük őket.


Finom linzer


Ezt a sütit nagyon könnyen és hamar el lehet készíteni, és tojás sem kell hozzá. Számtalanszor elkészítettük már a gyerekekkel. Imádják nyújtani a tésztát és aztán kiszúrni mindenféle formával. Lehet díszíteni is cukormázzal, apró cukorkákkal, lekvárral, étcsokoládéval, de szerintem magában a legfinomabb.

Hozzávalók :

37 dkg liszt
13 dkg porcukor
1 kocka Liga vaj

A hozzávalókat összegyúrjuk és nyújtás után jöhet a sütiszaggatás. Hamar  megsül 200 fokos sütőben.

Most jön Kata kedvence, mama mindig ezzel várja.

Diós kifli


Hozzávalók :

14 dkg liszt
12 dkg Liga vaj
4 dkg cukor
6 dkg darált dió
vaníliás cukor

A lisztet, a vajat, a cukrot összegyúrjuk a darált dióval. A tésztából kisujjnyi hengereket sodrunk, 5-6 cm hosszúra felvágjuk és kiflikké görbítve tepsire tesszük. Betesszük a 200 fokos sütőbe, amint sárgulni kezdenek kivesszük őket a sütőből és még forrón meghempergetjük vaníliás cukorban.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése