A banán magas káliumtartalma segít megelőzni a görcsök kialakulását, sportolóknak ideális. Jelentős mennyiségű B6 vitamint tartalmaz, fontos szerepe van a bőrproblémák és az asztma megelőzésében.
A szója fontos rost és fehérjeforrás.
A szezámmagban található kalcium könnyen emészthető, ezenkívül tartalmaz még fehérjét, cinket, vasat és káliumot.
A napraforgómag magas fehérjetartalmú rágcsálnivaló, E-vitamint és B- vitaminokat tartalmaz, de található benne vas és kalcium is.
A tökmag nagy mennyiségben tartalmaz a hatékony agyműködés szempontjából fontos cinket. Van benne fehérje, rostanyag, vas, magnézium és kálium is.
Hozzávalók :
1 evőkanál vegyes mag pl.napraforgó,szezámmag, tökmag
1 érett banán
1 kiskanál méz
1 pohár natúr szójajoghurt
A banánt pépesítjük vagy kis darabokra vágjuk és a mézzel együtt a joghurtba keverjük. A magokat enyhén megpirítjuk és a joghurtra szórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése