Ez a muffin remek hétvégi reggeli , mivel a tej helyett is narancslé van benne, rendkívül könnyű és nagyon finom. A teljes kiőrlésű liszt jóval gazdagabb tápanyagokban, mint a finomított fehér liszt. Tartalmaz vasat, kalciumot és B-vitaminokat, cinket, magnéziumot és rostanyagokat. A mandula igen nagy mennyiségben tartalmaz fehérjét, B-vitamint, cinket, vasat, kalciumot és magnéziumot.
Hozzávalók :
75 g Liga margarin
200 g liszt
50 g teljes kiőrlésű liszt
25 g őrölt mandula
2 teáskanál sütőpor
75 g porcukor
1 narancs lereszelt héja
2 dl frissen facsart narancslé
1 tojás
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Olvasszuk meg a margarint és tegyük félre. Egy nagyobb tálban vegyítsük össze a száraz hozzávalókat, majd a kihűlt olvasztott margarinhoz keverjük hozzá a narancslevet és a tojást. Villával folyamatosan kevergetve öntsük a folyékony anyagokat a szilárd hozzávalókhoz. Kanállal adagoljuk a tésztát a muffinforma kosaraiba és tegyük a sütőbe 20 percre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése