Keresés ebben a blogban

2012. január 14., szombat

Narancsos muffin Nigella Lawson receptje alapján

Ez a muffin remek hétvégi reggeli , mivel a tej helyett is narancslé van benne, rendkívül könnyű és nagyon finom. A teljes kiőrlésű liszt jóval gazdagabb tápanyagokban, mint a finomított fehér liszt. Tartalmaz  vasat, kalciumot és B-vitaminokat, cinket, magnéziumot  és rostanyagokat. A mandula igen nagy mennyiségben tartalmaz fehérjét, B-vitamint, cinket, vasat, kalciumot és magnéziumot.

Hozzávalók :

75 g Liga vaj
200 g liszt
50 g teljes kiőrlésű liszt
25 g őrölt mandula
2 teáskanál sütőpor
75 g porcukor
1 narancs lereszelt héja
2 dl frissen facsart narancslé
1 tojás

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Olvasszuk meg a vajat és tegyük félre. Egy nagyobb tálban vegyítsük össze a száraz hozzávalókat, majd a kihűlt olvasztott vajhoz keverjük hozzá a narancslevet és a tojást. Villával folyamatosan kevergetve öntsük a folyékony anyagokat a szilárd hozzávalókhoz. Kanállal adagoljuk a tésztát a muffinforma kosaraiba és tegyük a sütőbe 20 percre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése