Ez egy igazi téli, tápláló leves, és nagyon gyorsan elkészül. Az eredeti receptben édesburgonya szerepel, de szerintem krumplival is finom, és természetesen én a végén nem teszek rá írót, csak megszórom zöld fűszerrel.
A burgonya fontos C-vitamin forrás, jelentős mennyiségű rostanyagot tartalmaz, kálium, folsav, vas és némi fehérje is van benne. A sütőtök gazdag béta-karotinban.
Hozzávalók 4 személyre :
350 g sütőtök
350 g krumpli
1,5 l hús- vagy zöldségleves
fél teáskanál őrölt fahéj
fél mokkáskanál őrölt szerecsendió
őrölt bors
ízlés szerint zöld fűszer
Tegyük a tököt és a krumplit egy fazékba, öntsük fel a levessel, ízesítsük fahéjjal és szerecsendióval. Főzzük 15 percig, amíg a zöldség megpuhul. Ízlés szerint borsozzuk. Pürésítsük a levest turmixgépben. Díszítsük felaprított zöld fűszerrel ízlés szerint.
Milyen kár,hogy nincsenek képek!!!!
VálaszTörlés