8 dkg mazsola, 8 dkg puha aszalt eper, 8 dkg
aszalt sárgabarack, 5 dkg cukrozott citromhéj, 5 dkg cukrozott narancshéj, 16
dkg finomliszt, 1/2 kávéskanál sütőpor, diónyi Liga margarin a formához, 2 evőkanál liszt a formához,
12,5 dkg Liga margarin, 15 dkg porcukor, 1
csomag vaníliás cukor, 4 tojás, 2 evőkanál rum;
a mázhoz és a díszítéshez: 10 dkg tortabevonó étcsokoládé, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál aprított mandulapehely
a mázhoz és a díszítéshez: 10 dkg tortabevonó étcsokoládé, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál aprított mandulapehely
Elkészítés:
Az epret, a
sárgabarackot, valamint a cukrozott citrom- és narancshéjat apróra-finomra
vágjuk. Papírkendővel szárazra törölgetjük a mazsolát, a vágott gyümölcsökhöz
adjuk, megszórjuk a teljes mennyiségből elvett 2 evőkanál liszttel, hogy le ne
szálljanak majd a massza aljára, lazán összekeverjük. Végül hozzákeverjük a
sütőport is.
Kikenünk margarinnal és beszórunk liszttel egy 1-1,2 l űrtartalmú őzgerincformát.A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, apránként hozzáadjuk a lisztet, a rumot, majd az aszalt gyümölcs keveréket, és gyengéden, de alaposan összekeverjük.
Az őzgerincformába szedjük-simítjuk a masszát, és a középső bordamagasságra állított rácson kb. 50 percig sütjük.
A formában 10 percig pihentetjük, majd rácsra borítva hagyjuk egészen kihűlni. Sütőpapírral beterítünk egy nagyobb méretű kerek tálcát, és a ráccsal együtt ráemeljük a gyümölcskenyeret. A felaprózott csokoládébevonót meleg vízfürdőben felolvasztjuk, simára keverjük az olajjal, és a sütemény tetejére csorgatjuk úgy, hogy mindenütt bevonja.A csokoládé tetejére egy evőkanál aprított mandulapelyhet szórunk.
Kikenünk margarinnal és beszórunk liszttel egy 1-1,2 l űrtartalmú őzgerincformát.A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, apránként hozzáadjuk a lisztet, a rumot, majd az aszalt gyümölcs keveréket, és gyengéden, de alaposan összekeverjük.
Az őzgerincformába szedjük-simítjuk a masszát, és a középső bordamagasságra állított rácson kb. 50 percig sütjük.
A formában 10 percig pihentetjük, majd rácsra borítva hagyjuk egészen kihűlni. Sütőpapírral beterítünk egy nagyobb méretű kerek tálcát, és a ráccsal együtt ráemeljük a gyümölcskenyeret. A felaprózott csokoládébevonót meleg vízfürdőben felolvasztjuk, simára keverjük az olajjal, és a sütemény tetejére csorgatjuk úgy, hogy mindenütt bevonja.A csokoládé tetejére egy evőkanál aprított mandulapelyhet szórunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése