A nyírfacukor hasonlóan viselkedik a cukorhoz, majdnem hogy 1:1 arányban kiváltható vele, természetesen élvezve minden előnyét a hagyományos (répa, nád stb.) cukrokkal szemben. Pl.: 40%-kal kevesebb kalóriát, illetve 75%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a finomított cukor (240 kal/100 g).
Hozzávalók :
175 g Liga margarin
200 g nyírfacukor
2 tojás
300 g búzaliszt
100 g mandulaliszt
1 teásk. sütőpor
pici só
A hozzávalókat összegyúrjuk és kiszaggatjuk kiszúróformákkal. A tetejére durvára tört mandulát szórunk és 190 fokon világosra sütjük.
A mandulalisztről itt : www.naturecookta.hu , a nyírfacukorról itt :www.xukor.hu olvashatsz. Mindkettőt és még sok más tejmentes terméket beszerezhetsz itt :www.biobolt.e-tar.hu .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése