Keresés ebben a blogban

2012. május 30., szerda

Mandulás kekszek

A mandulaliszt  a szervezet helyes működéséhez szükséges olyan fontos ásványi anyagokat tartalmaz, mint a kalcium, magnézium, vas, foszfor, mangán, szelén és cink. Jelentős a mandulaliszt telítetlen zsírsavtartalma is, ez a szív és az érrendszer megfelelő működése miatt fontos. A mandulában található E-vitamin megköti a szabadgyököket, ezáltal véd azok káros hatásai ellen, és erős antioxidáns hatása miatt segít az érfalak rugalmasságának a megőrzésében. A zsírtalanított mandulaliszt magas rosttartalma hozzájárul az emésztő- és a bélrendszer megfelelő működéséhez, és a megfelelő vércukorszint megtartásában is fontos szerepet játszik.
A nyírfacukor hasonlóan viselkedik a cukorhoz, majdnem hogy 1:1 arányban kiváltható vele, természetesen élvezve minden előnyét a hagyományos (répa, nád stb.) cukrokkal szemben. Pl.: 40%-kal kevesebb kalóriát, illetve 75%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a finomított cukor (240 kal/100 g).

Hozzávalók :
175 g Liga margarin
200 g nyírfacukor
2 tojás
300 g búzaliszt
100 g mandulaliszt
1 teásk. sütőpor
pici só

A hozzávalókat összegyúrjuk és kiszaggatjuk kiszúróformákkal. A tetejére durvára tört mandulát szórunk és 190 fokon világosra sütjük.

A mandulalisztről itt : www.naturecookta.hu , a nyírfacukorról itt :www.xukor.hu olvashatsz. Mindkettőt és még sok más tejmentes terméket beszerezhetsz itt :www.biobolt.e-tar.hu  .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése