Keresés ebben a blogban

2014. június 29., vasárnap

Ribizlis piskóta szelet


Hozzávalók :

A tésztához :

5 db tojás
15 dkg kristálycukor
13 dkg liszt
2 dkg kakaópor
2 evők. olaj

A vaníliakrémhez :

1 cs. vaníliás pudingpor
3 dl növényi tej
3 evők. cukor
10 dkg puha Liga margarin

A tetejére :

40 dkg ribizli
1 cs. piros tortazselé


Elkészítés :

Az egész tojásokat és a cukrot keverjük habosra a mixerrel. Öntsük hozzá az olajat, majd fakanállal keverjük hozzá a kakaós lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon, kb. 10-12 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni.
A pudingot a növényi tejjel és a cukorral a szokásos módon készítsük el, főzzük sűrűre és hagyjuk kihűlni. Mixerrel keverjük habosra a margarint és kanalanként adjuk hozzá a pudingot.
A kihűlt piskótára kenjük rá a krémet és sűrűn rakjuk ki ribizlivel.

A tetejére készítsünk piros tortazselét a zacskón lévő leírás szerint. Pár órára helyezzük hűtőbe fogyasztás előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése