Keresés ebben a blogban

2014. június 17., kedd

Hársfavirágszörp


Hozzávalók:

8 marék hársfavirág
3 citrom
2 kg cukor
5 liter víz
1 késhegynyi nátrium-benzoát
1 késhegynyi citromsav



Elkészítés :

A virágokat gyűjtsd össze , mosd át , majd egy jó nagy üvegben helyezd el . A vízből és a cukorból főzz szirupot, ehhez lassú tűzön melegítsd a vizet, add hozzá a cukrot, és addig kevergesd, amíg teljesen fel nem oldódik a cukor. Ha ez megvan, vedd le a tűzről. A citromokat tisztítsd meg, darabold fel, majd tedd a virágok mellé az üvegbe a citromsav társaságában, aztán öntsd fel ezt az egészet a sziruppal. Takard le valamivel az üveget, tedd hűvös, árnyékos helyre, minden nap keverd át, és nagyjából az ötödik alkalom után már jó is lesz. Ekkor adagold kisebb üvegekbe, tartósítsd nátrium-benzoáttal, és élvezzétek az ízét bármikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése