Hozzávalók:
8 marék hársfavirág
3 citrom
2 kg cukor
5 liter víz
1 késhegynyi
nátrium-benzoát
1 késhegynyi
citromsav
Elkészítés :
A virágokat gyűjtsd össze , mosd át , majd egy jó nagy üvegben
helyezd el . A vízből és a cukorból főzz szirupot, ehhez lassú tűzön
melegítsd a vizet, add hozzá a cukrot, és addig kevergesd, amíg teljesen fel
nem oldódik a cukor. Ha ez megvan, vedd le a tűzről. A citromokat tisztítsd
meg, darabold fel, majd tedd a virágok mellé az üvegbe a citromsav
társaságában, aztán öntsd fel ezt az egészet a sziruppal. Takard le valamivel
az üveget, tedd hűvös, árnyékos helyre, minden nap keverd át, és nagyjából az
ötödik alkalom után már jó is lesz. Ekkor adagold kisebb üvegekbe, tartósítsd
nátrium-benzoáttal, és élvezzétek az ízét bármikor.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése