Keresés ebben a blogban

2014. június 27., péntek

Málnás csokifelfújt


Hozzávalók:

16 dkg étcsokoládé
20 dkg málna
10 dkg cukor
10 dkg  Liga margarin
8 dkg liszt
2 tojás

Elkészítés :

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Vízgőz felett olvaszd meg a csokoládét a margarinnal, majd tedd egy kicsit félre. A tojásokat válaszd ketté, és a cukrot a sárgájával keverd simára. A fehérjét verd kemény habbá, majd tedd félre. A csokis masszát add hozzá a sárgájához, majd jöhet bele a málna is, akár egyben, akár félbevágva a szemeket. Végül a kemény habot óvatosan, hogy ne törjön, keverd az egészhez. Ezután mehet a formákba a kész massza. Nagyjából hét perc alatt ideálisra sül, kívül kemény, belül kicsit folyós-ragadós állagú lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése