Hozzávalók:
80 dkg alma
30 dkg liszt
20 dkg cukor
15 dkg Liga margarin
5 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 citrom héja
csipetnyi só
Hozzávalók a szóráshoz:
4 evőkanálnyi fahéjas kristálycukor
Elkészítés :
A tojásokat a
cukorral és a puha margarinnal keverd habosra. Add hozzá a csipetnyi sót, a vaníliás
cukrot és a lereszelt citromhéjat. A lisztet a sütőporral keverd össze, és
szitáld a tojásos masszához. Az almákat hámozd meg, majd vágd vékony cikkekre.
Óvatosan keverd a tésztához. Egy tepsit vajazz ki, és simítsd bele egyenletesen
a pitetésztát. A tetejére szórd rá a fahéjas cukrot, és előmelegített sütőbe
told be a tepsit. Süsd fél óra alatt készre. Ha beleszúrsz egy fogpiszkálót, és már nem
ragad a közepe, akkor jó.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése